DSC_0191 (002)

De COV Goes werd op 17 september 1918 opgericht onder de naam Christelijk Gemengd Koor Goes.
In de tweede helft van de jaren veertig van de vorige eeuw werd de naam gewijzigd in Christelijke Oratoriumvereniging 'Willem ’t Hooft'. De huidige naam, Christelijke Oratorium Vereniging Goes, dateert uit het midden van de jaren zeventig.
De eerste dirigent was Willem ’t Hooft. Na hem volgden Adriaan Kousemaker, Jan Staudt, Izaak Ruissen, Bernhard Touwen en Mark Lippe. Vanaf 1 mei 2010 heeft Wim van Herk de artistieke leiding over het koor. Het koor telt momenteel ca. 75 leden en verzorgt ieder jaar tenminste een concert.
Naast het traditionele klassieke repertoire worden ook hedendaagse werken op de lessenaar gezet.
Enkele voorbeelden hiervan zijn de 'Sunrise Mass' van Ola Gjeilo en het 'Dona nobis pacem' van Peteris Vasks.

Rutger de Ronde (002)
Vanaf 1 november 2017 is Rutger de Ronde de nieuwe repetitor. Rutger begon op 4-jarige leeftijd als koorlid van de Zeeuwse Koorschool en op 8-jarige leeftijd met pianospelen. Hij behaalde zijn Bachelordiploma aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Bart van de Roer.
Als voorbereiding op die studie volgde hij piano- en solfègeles bij Henny van Eersel aan de Zeeuwse Muziekschool.
Tijdens zijn studie kwam de liefde voor kamermuziek naar voren. Als pianist van Ensemble Mir speelt hij in verschillende formaties. Door en dankzij de interesse van de verschillende culturen van Ensemble Mir trad hij meerdere malen op in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Japan. Ook werkt Rutger met verschillende zangers en voerde cycli als ‘An die ferne Geliebte’ van Beethoven, ’Swanengesang’ van Schubert, ‘Songs of Travel’ van Ralph Vaughan Williams en ‘L’horizon chimérique’ van Fauré uit. Rutger volgde masterclasses bij o.a. Rudolf Jansen, Jean-Bernard Pommier, Hardy Rittner, Michel Lethiec, Michel Strauss, Stefania Passemonte en Aleksandr Semetsky. Thans studeert Rutger bij Cécile de Grijs.

 

wim-van-herk-2b
Wim van Herk studeerde aan het Conservatorium te Arnhem Schoolmuziek, Koordirectie, Orkestdirectie en Piano.

Na zijn afstuderen heeft hij de studie Orkestdirectie voortgezet bij Louis Stotijn te Den Haag. Hij volgde diverse masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Jan Eelkema, David Porcelijn en Kurt Sanderling (Weimar)
In de periode van 1991 tot 2001 was hij als docent Koordirectie verbonden aan UNISONO (Kunstfactor) t.b.v. de Meerjarige Dirigenten Opleiding.  In 2002 is hij een lespraktijk begonnen voor Koor- en Orkestdirectie. Daarnaast leidt hij workshops voor zowel vocale als instrumentale ensembles. Regelmatig was hij te gast in Istanbul waar hij masterclasses gaf voor gevorderde zangers uit en buiten Turkije. Sinds 2011 is Wim artistiek directeur van de ‘International Istanbul Choirdays’. Wim treedt ook regelmatig op als gastdirigent.
Zo gaf hij in 1996 een gastdirectie bij het Limburgs Symfonie Orkest en maakte in datzelfde jaar een concerttournee door Hongarije met het Europese koor "Vox Europae" In mei 2004 verzorgde hij gastdirecties bij het Leeuwarder Kamerkoor en het Istanbul European Choir. In 2007 was hij te gast bij de Acapella Grup Istanbul met een Mozart programma. Van 2004 - 2007 dirigeerde hij RBO Sinfonia (nu Het Holland Symfonie Orkest) tijdens het Maasboulevard festival "Schiedam Klassiek".
Vanaf 2011 is hij Artistiek leider van Raadhuis Klassiek Oud-Beijerland. Jaarlijks verzorgt hij het grachtenconcert aldaar met het Holland Symfonie Orkest, waarvan hij vaste gastdirigent is. Sinds 2014 verzorgt hij met het HSO een openluchtconcert in het kader van “Groevenbeek Klassiek” in Ermelo.
Naast het dirigentschap bij COV Goes is hij artistiek leider van het landelijk kamerkoor Zestien Wad.
Diverse buitenlandse concertreizen staan op zijn naam naar o.a. Leipzig, Weimar, Parijs, Budapest, Tallinn, Istanbul, Praag en Londen.
In de periode 2007-2015 was hij als dirigent verbonden aan de KCOV Excelsior te Amsterdam, waarmee hij jaarlijks de Matthäus Passion uitvoerde in het Concertgebouw. Naast zijn werk als dirigent is Wim ook actief als pianist. Zo begeleidt hij regelmatig vocalisten en instrumentalisten.
Inmiddels heeft hij ook  recitals gegeven met de tenor Frank Fritschy, bas-bariton Kees van Hees en bas-bariton Martijn Sanders.
Sinds 2014 maakt hij deel uit van het Maas-Marimba-Trio, dat verder bestaat uit Léon de laat en Peter Bansberg, beide verbonden aan het Holland Symfonie Orkest.

 

Lid worden

 

Zingt u graag en goed en wilt u samen met anderen beroemde oratoria zingen? Of wilt u misschien van koor wisselen?
Allemaal goede redenen om lid te worden van de COV Goes.
Wij nodigen u van harte uit om geheel vrijblijvend een repetitie te bezoeken om de sfeer te proeven.
De repetities worden gehouden op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Vredeskerk te Goes.
Muziek van blad kunnen lezen is geen ijzeren voorwaarde. Een goede stem en koorervaring strekt tot aanbeveling. Als u besluit lid te willen worden, wordt in overleg met de coördinator Leden een afspraak gemaakt om auditie te doen bij de dirigent.
Deze auditie is bedoeld om inzicht te krijgen in uw zangvaardigheid, om uw stemsoort te bepalen en u in te kunnen delen bij de juiste stemgroep. Legt u de stemtest met goed gevolg af, dan staat niets u in de weg om lid te worden.
De COV Goes streeft naar de opbouw van een hechte zangersgroep, waarmee wij kunnen werken aan een constante, hoge kwaliteit. Ter voorbereiding op de repetitie wordt leden de mogelijkheid geboden tot studie door middel van oefencd's of midifiles.

naamloos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sponsoring en donateurschap

 

SUBSIDIE
De COV Goes ontvangt subsidie van de Provincie Zeeland en de Gemeente Goes. Zij wordt gesponsord door diverse bedrijven. Dankzij deze bijdragen kan de COV Goes haar doelstelling waarmaken.

provincie-zeeland                                                 gemeente-goes

 

SPONSOREN EN DONATEURS

Het organiseren van concerten kost veel geld. Aangezien de COV Goes geen rijke vereniging is, zijn wij altijd afhankelijk van derden voor de uitvoering van concerten.

Wij zijn dan ook blij met de ondersteunende subsidie van overheden, bedrijven en particulieren die we per concert ontvangen, maar die is niet altijd toereikend om de concerten optimaal te kunnen organiseren. De kosten voor de huur van kerken als concertpodium zijn flink gestegen, en ook de kosten voor begeleidingsorkesten en solisten zijn niet gering. Daarom stelt de COV Goes het bijzonder op prijs als belangstellenden en liefhebbers van klassieke (koor)muziek onze vereniging structureel willen ondersteunen.

Bedrijven bieden wij de mogelijkheid een link te kopen tegen een jaarlijks bedrag. Ook is er een combinatie mogelijk van een link en een advertentie in het programmaboekje. Bel voor meer informatie met: 0113-220111.

Draagt u de COV Goes een warm hart toe en vindt u het belangrijk dat het koor regelmatig concerten organiseert waarin oratoria, missen en andere klassieke koorwerken ten gehore worden gebracht? Steun ons dan met een structurele jaarlijkse bijdrage!

Er zijn verschillende mogelijkheden om de COV Goes te ondersteunen op basis van één concert per jaar:

- met een jaarlijks bedrag van minimaal € 50,00 tegen een vrijkaart;

- met een jaarlijks bedrag van minimaal € 100,00 tegen twee vrijkaarten, enz. (maximaal 4 vrijkaarten)

U kunt donateur worden van de COV Goes door contact op te nemen met het Secretariaat COV Goes, Kapelseweg 24, 4481 PE, Kloetinge, e-mail: secretariaat@covgoes.nl

U kunt het bedrag van uw keuze overmaken op rekeningnummer NL17 RABO 0131 3646 18 t.n.v. COV Goes te Goes o.v.v. Donateursbijdrage.

U kunt ook de COV Goes machtigen het door u toegezegde bedrag automatisch van uw rekening te laten overboeken. Dat scheelt u werk en het scheelt ons kosten.

Het donateurschap loopt per kalenderjaar. Opzegging kan geschieden door tenminste twee maanden voor het eind van het kalenderjaar een e-mail te sturen door te klikken op secretariaat@covgoes.nl

Vriend van de COV Goes

 

Bent u lid van ons koor of bent u enthousiast over de muziek die wij uitvoeren?
Word dan vriend van ons koor voor slechts € 15,00 per jaar. Voor scholieren en studenten is dit € 10,00
Wat kunt u van ons verwachten?
Wij houden u op de hoogte van onze openbare repetities en concerten.
Daarnaast heeft u de zekerheid van een gereserveerde plaats bij onze concerten.

Uw bijdrage kunt u overmaken op NL17 RABO 0131 3646 18 o.v.v. Vrienden van de COV Goes
Aanmelden kan via onderstaand formulier.

 

 

johannes-passion-cov-9319