Concert 18 februari 2023

Op zaterdag 18 februari 2023 geven de oratoriumverenigingen COV Goes en COV Te Deum Laudamus Kapelle  een gezamenlijk concert met bovenstaande titel in de St. Jacobskerk in Vlissingen. Dit is voor het eerst dat ze samen optreden.
Het opschrift boven ongeveer een derde van de honderdvijftig psalmen is de bron van dit psalmenconcert, waarin een achttal psalmen wordt vertolkt door koor, sopraan, orgel en orkest.

U kunt bekende en minder bekende psalmen en composities in verschillende talen en uit verschillende stijlperiodes beluisteren.

De geliefde psalm 42Wie der Hirsch schreitMendelssohn
Psalm 55Hör mein BittenMendelssohn
Psalm 23The Lord is my shepherdRutter
Psalm 117Laudate DominumMozart
Psalm 86 en 148Two PsalmsHolst
Psaume 150
Franck
Psalm 100 dubbelkorigJauchzet dem HerrenSchütz

zullen tot klinken gebracht worden in de akoestische gewelven van de kerk. 

In een aantal van deze schitterende werken tekent Elske te Lindert, een muzikale duizendpoot voor de sopraanrol. Mark Christiaanse bespeelt het kistorgel en het hoofdorgel, terwijl Johan van Aken weer een prachtig orkest op de been brengt met zijn Aspetti Musicali.

De lievelingspsalm van onze dirigente Aleida Post mag deze avond natuurlijk niet ontbreken. De 84e psalm wordt getoonzet in Wie lieblich sind deine Wohnungen, het vierde deel uit het Requiem van Brahms.

We hopen dat u in grote getale komt luisteren en we heten u van harte welkom bij dit veelkleurige psalmenpalet.

Aanvang 20.00 uur

Kaarten à € 22,50 voor volwassenen en < 18 jaar à 17,50 kunt u nu al bestellen via:
https://www.tedeumlaudamus.nl/concert/kaarten-18-februari-2023/